woensdag 20 mei 2015




  Welkom


Op 3 mei  heeft Tina het leven geschonken aan 11 gezonde kinderen.


Op de foto ziet U moeder Tina, die op dat moment haar eerste pups heeft en waar er nog velen zullen volgen. 

Aan het eind van de nacht had ze 11 pups, zoveel had ik er niet verwacht, qua buikje mocht Tina er zijn, maar 11 is wel erg veel. Tina had er geen moeite mee.


En dit is dan het resultaat vlak na de
 geboorte, 6 teefjes en 5 reutjes, die U binnenkort allemaal op de blog kan bekijken .. Deze foto is gemaakt terwijl de pups op dat moment nog niet eens helemaal droog zijn.



 deze foto is gemaakt op 19 mei 2015, 16 dagen oud en het is alweer een heel ander gezicht dan de pasgeboren pups.
De gezondheid straalt van de pups af en het was voor Tina ook geen enkele moeite om ze in deze conditie te krijgen.

Tina kijkt even om het hoekje of het nog wel goed met de kinders gaat. Ze is een zorgzame lieve moeder. Dat lief betekent tevens dat ze dat ook is voor ons mensen.

Natuurlijk hebben de pups ook een vader,
Spyke.



Spyke


de papa van de pups, De lichte pups die U boven ziet krijgen allemaal dezelfde rode kleur als de donkere pups als ze volwassen zijn ziet U het verschil niet meer.

 ik ben bezig een weblog te maken over de kleurnuances bij de kooikerhond.Deze weblog wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd.


Spyke is een lieve rustige hond en kan net zoals al onze kooikers goed met poezen overweg.






Tina heeft geen enkel probleem met het grote aantal kinderen, elke dag loopt ze haar wandelingetjes met veel plezier. 

Even voorstellen.


De  6 dochters van Tina en Spyke, de aftekeningen bij de lischte hondjes is al heel goed te zien.



En hierboven de 5 zonen

De kinders en moeder maken het heel goed.

2 juni 2015

De pupjes zijn inmiddels 4 weken, dus er moet maar weer eens wat geschreven worden.


Een "bos" kinders. Dat is mede de reden dat ik iets minder tijd heb voor de weblog dan anders. De kinders vragen een boel aandacht want iedereen wil graag een goed gesocialiseerde pup .




Zoals U ziet, het zijn groepsfoto's, ik wil de pups nog iets groter hebben om mooie kopjes, die al aardig in model zijn gegroeid, apart te laten zien. De pups hebben allemaal mooie rechte blesjes , mooie aftekeningen, kortom Tina heeft mooie kinderen..........en...........vluggers, met drie weken liepen de jongelingen al vrolijk flierefluitend door hun box.


Tina heeft het maar druk met haar kroost, maar...........er loopt hier een schijnzwangere dame rond, die graag even voor tante speelt en Ava Eden neemt steeds 2 pups over, die ze met vreugde zoogt . Elke dag 2 andere, zodat de hele familie voorbij komt.


Het hele gezin aan de voerbak, het eten smaakt prima en de pups groeien als kool. U ziet dat bij de licht gekleurde honden, de rode kleur ook al hoe langer hoe meer tevoorschijn komt. De tweede wormkuur is inmiddels verleden tijd.


11 pups piesen en poepen ook voor elf, zo'n groot aantal kan Tina op deze leeftijd van 4 weken niet meer aan zodat de vloer aan de pups aangepast moet worden, zodat ze niet in hun eigen uitwerpselen rondlopen. Kranten bij zoveel pups is een idee fix, dat is en blijft behelpen.
Wij hebben een boerderijtje met veel andere dieren, dus........stro, warm en droog, gemakkelijk schoon te maken en de mesthoop achter het huis is geduldig. Prachtige schone pups, die zich in de voor hen prettige omgeving prima vermaken.

Van dit nest zijn pups beschikbaar,

interesse? 0594 641983,
mailadres

hier klikken

6 juni 2015.

Prachtig weer en spelers in overvloed.



Allen die aanwezig waren hadden het heel erg naar hun zin, lekker weer, pupjes die al veel zin in spelen hadden, wat wil je nog meer.






" wil jij mijn nieuw baasje worden"?














10 juni 2015

Lekker buiten spelen, vandaag zijn de teefjes aan de beurt voor de foto's.



deze twee dames gaan op safari,de zon schijnt op haar felst zodat ik steeds overbelichte foto's krijg, die dan toch wat bijgewerkt moeten worden, de hondjes kleuren langzaam maar zeker hoe langer hoe meer in,


Ha een speelster, daar zaten de dames nu net op te wachten, aanvallen meiden.

De voorkant van de speelmensen zijn altijd het leukst, alhoewel, voeten vanaf de achterkant natuurlijk ook niet te versmaden zijn, Een gelukkig viertal,




de peuters krijgen er geen genoeg van, wat is het leven mooi, ze vergeten helemaal dat ze een prachtig groot grasveld hebben waarop ze kunnen rennen.





"Wij zijn gister al op de foto gekomen en en toen was er alleen maar een fotograafbaas bij en wij hebben wel lekker gespeeld op het gras." 





11 juni 2015.

Vandaag de heren, alweer lekker weer , heerlijk naar buiten.




we groeien lekker door en worden al echte hondjes.










deze kleine jongelingen hebben nog niet in de gaten dat ze bestudeert worden.




lekker van alles ruiken en bekijken, daar houden deze pupjes zich nu mee bezig als ze uitgaan.






















Een poes ontdekt, heel voorzichtig aan elkaar snuffelen. vriendje heeft het nog te druk met de straat, wie komt daar allemaal langs.






En tot slot nog even een lekkere stoeipartij.









Het is weer een mooie zonnige dag, onze lichter gekleurde pups moeten weer even in een andere omgeving op de foto gezet worden, anders is alles weer overbelicht en ziet U alleen een wit hondje, het rood begint al heel mooi in te kleuren. Dat gebeurt van voor naar achter, dus eerst het hoofd.




Even de aftekeningen erbij.









nu een poosje terug naar moeder en even een slok nemen.


De twee laatste heren die zich het uitje ook niet voorbij laten gaan.









Lekker hardlopen.










Ha leuk " we hebben een dode tak met alle bladeren eraan gevonden.








En maar weer even verder op safari.

U ziet het , het gaat alle pupjes goed, nog enkele zoeken een baas, u kunt dan even contact met mij opnemen als u interesse heeft....0594 641983.

In het begin van de volgende week komt de dierenarts langs voor de gezondheidsverklaring enten en natuurlijk worden de peuters ook gechipt.

15 juni 2015.

Hedenmiddag is de dierenarts langs geweest .
Alle hondjes hebben groen licht gekregen om naar een nieuwe baas te verhuizen.
Een kerngezond nest, inmiddels gevaccineerd gechipt en met gezondheidsverklaring.

Langzamerhand wordt het nest van Tina kleiner, de pups worden opgehaald, maar.........er zijn er ook nog een paar die een baasje zoeken.




heeft U belangstelling, dan zie ik wel een
mail 
of krijg ik een telefoontje.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten